Arhiv novic

E Hënë, 11. Janar 2010, Bad Mitterndorf / Tauplitz, Avstrija

Robert Kranjec ponovno okusil slast zmage

Robert Kranjec je minuli konec tedna vnovič potrdil, da je boljši letalec kot skakalec na smučeh, saj je v soboto, 9. januarja, na letalnici v Kuulmu opravil z vsemi tekmeci in drugič v svoji karieri po zmagi v Kuusamu leta 2005 okusil slast zmage v svetovnem pokalu. Včeraj pa je na tekmi svoj sobotni podvig še podkrepil z dvema odličnima poletoma, saj je zaostal zgolj za Gregorjem Schlierenzauerjem.

"Kulmska zmaga mi pomeni skorajda več od prve v Kuusamu. Zdaj imam res občutek, da sem si jo zaslužil. Verjetno tudi zato, ker sem se očitno izkopal iz krize, v katero sem padel tik pred novoletno turnejo v Engelbergu, kjer sem izgubil dobre občutke v počepu in so mi stvari že začele uhajati izpod nadzora. Umetnost skokov pa je prav v tem, da se znaš pobrati, kadar ti ne gre," je po velikem uspehu razmišljal 28-letni Robert Kranjec.

Na včerajšnji tekmi na Kuulmu pa je bil Kranjec ponovno odličen, saj je osvojil drugo mesto in zaostal le za Gregorjem Schlierenzauerjem.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je Kranjec napredoval na enajsto mesto, odlično pa mu kaže tudi v posebnem seštevku poletov, v katerem ima pred zadnjo tekmo v Oberstdorfu, ki bo 31. januarja, kot vodilni že 35 točk naskoka pred Schlierenzauerjem in še dvajset več pred Ammannom. "Leteči Kranjčan" je tako na najboljši poti, da si letos prileti mali kristalni globus, kar je sijajna napoved za svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki ga bo od 18. do 21. marca gostila Planica.