Arhiv novic

E Mërkurë, 23. Dhjetor 2009, Velenje

Perite enostavneje. Zaživite preprosteje!

Perite enostavneje. Zaživite preprosteje!

Pridružite se trendu Simplicity

Moda je muhasta. Oblačila so raznotera. Njihovo pranje je zapleteno. Terja izbire in odločanja. Zahteva vse več in več znanja. Zakaj le? Z odločitvijo za Gorenje Simplicity pralni stroj, pri katerem je izbira programov preprosta in logična, pranje postane enostavno, poraba energije pa manjša. In čistost zagotovljena! 

Vklopite pravi program. Enostavno!

Brez kompliciranja. 3 najpogostejši programi lahko operejo večino perila!

Pri ustvarjanju pralnega stroja za enostavno uporabo so bile upoštevane izkušnje evropskih gospodinjstev. Programi se izbirajo s pomočjo enega samega logičnega gumba, med ikonami pa so posebej izpostavljene tiste, ki označujejo programe, ki jih najpogosteje uporabljamo: Bombaž 60 oC, Mešano perilo 40 oC in Občutljivo perilo 30 oC. Ti programi so najpogosteje uporabljani pralni programi v evropskih gospodinjstvih in pokrivajo kar 80 odstotkov vseh potreb pranja perila. 

Inovativna in preprosto razumljiva logična razporeditev programov na velikem centralno pozicioniranem gumbu pa še olajša izbiro najustreznejšega postopka pranja.

  • BOMBAŽ 60: vklopite ga, če je v stroju neobčutljivo normalno umazano perilo. Program bo deloval z intenzivnejšimi ritmi mencanja in z višjimi vrtljaji centrifuge.
  • MIX 40: vklopite ga, če je v stroju barvasto perilo iz mešanih tkanin; uporabite ga tudi za intenzivne barve perila (npr. za črno ali rdeče perilo). Število vrtljajev bo manjše, mencanje nežnejše.
  • OBČUTLJIVO 30: vklopite ga, kadar so v stroju občutljive tkanine, ki bi jim običajno mencanje škodovalo. Program deluje z večjo količino vode in z zelo nežnimi ritmi mencanja ali celo brez njih.

Za lažje in učinkovito pranje

Sortirajte! Kako?

V stroj gredo skupaj podobne barve in sorodne tkanine. Belo skupaj, barvasto skupaj, temno skupaj. Bombažne tkanine skupaj, sintetične tkanine skupaj, volna posebej, občutljive tkanine posebej! Ne veš, kaj je kaj? Upoštevajte oznake na etiketah z označbami, ki so na vsakem oblačilu.

Brez madežev? Že pred pranjem!

Madeže odstranite pred pranjem - najbolje bo, če se jih lotite takoj, ko nastanejo. Madež obrišete ali popivnate in sperete s hladno vodo! Včasih je to dovolj, včasih se splača spomniti domačih nasvetov: za žvečilni gumi uporabi kocko ledu, za oljni madež otroški puder, za rjo sol z limono ipd. Za zahtevnejše madeže uporabite ustrezne odstranjevalce. Na skritem mestu preizkusite obstojnost barve!

Polnjenje: optimalno!

V stroj vložite večje in manjše kose perila hkrati. Za občutljivo perilo uporabite vrečko za pranje, ki perilo ščiti pri mencanju. Zadrge in gumbe zaprite, žepe izpraznite. Različne tkanine vsrkajo različno količino vode, zato lahko bombažnega perila vložite več kot perila iz mešanih vlaken. A brez skrbi: količino vode stroj sam prilagodi!

Kako belo perilo ohraniti resnično bleščeče belo?

Za pranje belega perila uporabite pralni prašek, ki vsebuje belilne delce. Pred pranjem belega perila v pralnem stroju le-tega zavrite v vodi z nekaj rezinami limone. Perilo nato normalno operite v pralnem stroju na najvišji možni temperaturi,  pri čemer uporabite praškasto pralno sredstvo, ki vsebuje belilne delce.

Resnično sveže in intenzivne barve!

Za barvasto perilo uporabite prašek ali tekoče pralno sredstvo, ki vsebuje encime. Ti bodo pomagali odstraniti umazanijo, ne da bi škodovali barvam. Pred prvim pranjem novega oblačila le-to namočite v hladno vodo s soljo (pest soli na vedro vode), nato jih ožmite in dajte v pralni stroj in pri tem uporabite pralna sredstva v obliki gela, ki vsebujejo encime za ohranjanje barv.

Katero pralno sredstvo uporabiti?

Za oblačila iz volne izberite tekoče pralno sredstvo z lanolinom. Za občutljivo perilo iz svile, za zavese in podobne nežne tekstilije uporabite pH nevtralna pralna sredstva. Pri pranju oblačil iz posebnih tkanin, kakršen je GORE-TEX, nikoli ne uporabite mehčalca, saj zaradi njega tkanina ne bo več prepustna za zrak! Pri pranju tovrstnih oblačil naj se vedno uporabljajo posebni pralni geli, razviti prav zanje.

17 minut? Dovolj za čisto perilo

Sodobna pralna sredstva in napredna  tehnologija zagotavljajo odlične pralne učinke tudi pri nižji temperaturi in v izjemno kratkem času. Izberite program bombaž 30 °C, ki ga lahko po želji skrajšate na pičlih 17 minut. Vaša težko pogrešljiva in manj umazana oblačila bodo na ta način čista, že tako nizka poraba energije pa bo še nižja.

Naj pere ta, ki to res zna!


Gorenje kot odgovor na sodobne trende bivanja ter z visokim spoštovanjem uporabnikovega časa ponuja prilagojeno linijo gospodinjskih aparatov za kuhinjo in kopalnico, ki poleg tehnološke dovršenosti zagotavljajo tudi preprosto in logično upravljanje s pomočjo enega samega gumba. Od tod tudi ime linije – Gorenje Simplicity.