Arhiv novic

E Enjte, 27. Gusht 2009, Velenje/Berlin

Gorenje na sejmu IFA 2009 v Berlinu

Gorenje na sejmu IFA 2009 v Berlinu
Gorenje se tudi letos predstavlja na razstavi HOME APPLIANCES @ IFA v okviru sejma IFA v Berlinu, ki velja za enega največjih svetovnih sejmov zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov. Za letos so pripravili kar tri premierne svetovne predstavitve, s katerimi vstopajo v nove dimenzije. Tokratna smer: "beyond white".

Inovacije in barviti dotiki svetlobe

Nove kolekcije nagovarjajo vsaka po svoje. V tančico skrivnosti in pričakovanja odeta kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid se bo obiskovalcev dotaknila s svojo magično svetlobo in karizmatično osebnostjo oblikovalca, Gorenje Retro kolekcija bo zažarela v mavrični paleti novih barv, nova linija Gorenje Simplicity pa bo prepričala s svojo racionalno dovršenostjo in preprostim upravljanjem. Vse pa odlikujeta visoka energijska učinkovitost in okolju prijazno delovanje.

»Zavedamo se, da je razvoj novih izdelkov tudi v času krize ključen za nadaljnji razvoj podjetja in blagovne znamke,« odločitev komentira Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenje, ter dodaja: »Zmagovalci bodo tista podjetja, ki bodo tudi v kriznih časih ohranjala visoko raven inovativnosti in razvojnih aktivnosti. Ker želi Gorenje konec krize pričakati kar najbolje pripravljeno, se z osveženim in prilagojenim naborom izdelkov tudi letos predstavlja na sejmu IFA v Berlinu

Tako Gorenje znova potrjuje svojo vizijo proizvajalca, usmerjenega v oblikovanje gospodinjskih aparatov, ki s svojimi inovativnimi, tehnološko naprednimi in energijsko učinkovitimi rešitvami določa nove trende in dviguje standarde.

Lani je med Gorenjevimi inovacijami in novostmi največ navdušenja med obiskovalci požel prototip inovativnega hladilnika Gorenje for iPod, letos pa bo na ogled interaktivni hladilnik, ki je zaradi izjemnega zanimanja že v proizvodnji. Tudi sicer želijo z letošnjimi novostmi v Gorenju prikazati, kako z integracijo sodobne informacijske tehnologije uporaba gospodinjskih aparatov postaja vse bolj dovršena, a hkrati preprosta, interaktivna in zabavna. V enem od projektov so se povezali tudi s podjetjem Microsoft.

V novo podobo so odeli tudi imenitno SmarTable, ki bo tokrat vabila poglede v novih barvah in materialih. V Gorenje Design Studiu so ob tej priložnosti namreč ustvarili ekskluzivno sejemsko različico SmarTable v igrivi belo – vijolični kombinaciji, izdelana pa je iz belega Kerrocka. Prestižna SmarTable v trendovski vijolični barvi bo tokrat premierno predstavljena.

Med razstavljenimi aparati omenimo še lani predstavljeno novo generacijo kuhalnih aparatov, ki jo poleg privlačnega dizajna odlikujejo številne nove, s patenti zaščitene inovativne tehnične ter uporabniku in okolju prijazne funkcije in je medtem že bila lansirana na večino evropskih trgov. Nova generacija aparatov je bila pri potrošnikih odlično sprejeta, požela pa je tudi že prve nagrade; elektronska pečica iz nove generacije kuhalnih aparatov BO 8750 AX je prejela prestižno mednarodno priznanje Plus X Award v kategorijah oblikovanja ter uporabniku prijaznega upravljanja.

To je le nekaj poudarkov z živahnega razstavnega prostora Gorenja na sejmu IFA 2009, ki poteka od 4. do 9. septembra letos v Berlinu. Gorenje se predstavlja v hali 1.1., kamor vas letos vabijo z naslednjim nagovorom “Kdor misli v barvah, pozna vse odtenke svetlobe. Izberite po svoje in presodite, na kateri strani svetlobe ste raje doma.”
Se srečamo tam.

Gorenje

Z učinkovito kombinacijo naprednih tehnologij, žlahtnega dizajna, skrbi za okolje ter visoke dodane vrednosti, Gorenje z vsakim svojim aparatom dviguje standarde kakovosti ter pričakovanje potrošnikov. S svojimi inovativnimi, tehnološko izpopolnjenimi in okolju prijaznimi trendovskimi izdelki Gorenje sledi svoji viziji postati najbolj inovativen in v dizajn usmerjen ustvarjalec aparatov za dom na svetu. Gorenje navdihuje.

IFA – The Business Event No. 1 for Consumer Electronics and Home Appliances

Mednarodni sejem IFA velja za enega največjih sejmov zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov na svetu. Po objavljenih statistikah je IFA 2008 z rekordno udeležbo 1.245 razstavljalcev iz 63 držav v Berlin privabila 220.000 obiskovalcev z vsega sveta. Sejem je obiskalo tudi 6.182 akreditiranih novinarjev iz 67 držav. Sejem IFA organizira Messe Berlin (Berlinski sejem), v lasti Gesellschaft für Unterhaltungs- und Kommunikationselektronik (Družba za zabavno in komunikacijsko elektroniko). Od lani dalje sejem IFA vključuje tudi razstavo HOME APPLIANCES@IFA, v okviru katerega se  predstavljajo vsi pomembnejši proizvajalci malih in velikih gospodinjskih aparatov.