Arhiv novic

E Martë, 9. Qershor 2009, Velenje

Sedmošolci o ločenem zbiranju odpadkov ob svetovnem dnevu okolja

Na svetovni dan okolja, 5. junija je v Velenju potekala zaključna prireditev izobraževalnega projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek, ki ga Gorenjevo hčerinsko podjetje ERICo izvaja v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje. Projekt, ki je namenjen učencem sedmih razredov v občinah Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki, je letos potekal v znamenju izboljšanja učinkovitosti ločenega zbiranja odpadkov.

V projektu je sodelovalo 430 sedmošolcev, ki so po uvodnem spoznavanju tematike pripravili 16 zloženk, namenjenih osveščanju okolice o pozitivnem pomenu ločenega zbiranja odpadkov za okolje. Ob svetovnem dnevu okolja, ki ga obeležujemo od leta 1972, so učenci v prostorih Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje končna dela tudi javno predstavili, strokovna komisija pa je izbrala najboljše tri zloženke.

Projekt, ki je namenjen učencem sedmih razredov v občinah Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki, je letos potekal v znamenju izboljšanja učinkovitosti ločenega zbiranja odpadkov, za čistejše okolje.

Gorenjevo hčerinsko podjetje ERICo je v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje izvedlo projekt Odpadek naj ne bo samo odpadek.

Inštitut za ekološke raziskave ERICo izvaja projekt Odpadek naj ne bo samo odpadek od leta 1996.