Arhiv novic

E Mërkurë, 17. Qershor 2009, Moskva / Velenje

Gorenje sodelovalo v dobrodelni akciji »Skupaj proti raku dojk« tudi v Moskvi

Rožnati hladilnik z dragoceno pentljo spet na dobrodelni loteriji

Letos se je Gorenje v sodelovanju z Zlatarno Celje v Rusiji pridružilo dobrodelni akciji, ki jo vsako leto v okviru aktivnosti boja proti raku dojk organizira Avon. V okviru akcije je bila prirejena dobrodelna loterija, za katero je Gorenje kot eno od nagrad podarilo rožnati retro hladilnik, dragoceno pentjo iz belega zlata, s katero je okrašen hladilnik, pa je tudi tokrat prispevala Zlatarna Celje. Skupaj je bilo na loteriji za dobrodelne namene zbranih več kot 280 tisoč evrov. Zbrana sredstva so v celoti namenjena za nakup sodobne diagnostične opreme za onkološke centre po celotni Rusiji.
Dobrodelna akcija »Skupaj proti raku dojk« se je zaključila z veliko manifestacijo na moskovskem Rdečem trgu pred cerkvijo svetega Vasilija blaženega, sledil pa je še rock koncert »Rock proti raku« na stadionu Lužniki. Letos se je manifestacije udeležilo skoraj 10 tisoč ljudi, med njimi številni ruski zvezdniki, igralci, poslovneži. Na koncertu so nastopile znane ruske rock skupine.

Gorenje in Zlatarna Celje že dve leti sodelujeta z mednarodno organizacijo Europa Donna (The European Breast Cancer Coalition) pri zbiranju sredstev za preventivne aktivnosti ozaveščenja o raku dojk in za posodobitev medicinske opreme za zgodnje odkrivanje rakavih obolenj. V Gorenju so posebej za ta namen izdelali serijo rožnatih retro hladilnikov ter k sodelovanju povabili Zlatarno Celje, ki je prispevala nakit zanje, dragocene pentlje iz belega zlata, posute z lesketajočimi cirkoni.

Po prvih dveh uspelih dražbah v Ljubljani in Zagrebu sta sledili dražbi v okviru aktivnosti Rožnatega oktobra, evropskega meseca boja proti raku dojk, še v Londonu in Splitu, letos pa še izjemno odmevna akcija v sodelovanju z Avonom v Moskvi. Doslej sta Gorenje in Zlatarna Celje z lastnimi dražbami dragocenih rožnatih hladilnikov in pentelj ter s sodelovanjem v podobnih projektih za dober namen pomagala zbrati že več kot 380.000 EUR.

V tem letu sta predvideni še dve samostojni dobrodelni dražbi,in sicer v Sarajevu in na Dunaju. Na dobrodelnih dražbah zbrana sredstva so v celoti namenjena ustanovam za boj proti raku dojk in za posodobitev medicinske opreme za zgodnje odkrivanje rakavih obolenj.