Arhiv novic

E Mërkurë, 20. Maj 2009, Velenje/Koeln

Gorenje prejelo Plus X Award 09

Sedemnajst neodvisnih strokovnih novinarjev ter priznanih strokovnjakov iz panoge bele tehnike je bilo enotnega mnenja: Gorenjeva pečica BO 8750 AX v skupini velikih gospodinjskih aparatov izpolnjuje vse pogoje za prestižno nagrado in oznako Plus X Award v kategorijah oblikovanja ter uporabniku prijaznega upravljanja.

Žirijo je prepričala Gorenjeva pečica BO 8750 AX

Pečica BO 8750 AX ima 60 l uporabne prostornine in možnost peke na treh nivojih hkrati. Do 200 stopinj se segreje v le šestih minutah (FastPreheat), zunanja stran vrat in stranic pa med samim procesom pečenja in po njem zahvaljujoč dinamičnemu sistemu učinkovitega hlajenja (DCS, UDC) ostane hladna in varna za dotike. Dodatno varnost in energijsko učinkovitost zagotavljajo energijsko učinkovita vrata CoolDoor, odlična izolacija vrat pa skupaj s posebnimi odbojnimi sloji na steklu povečuje zmogljivost pečice ob precej manjši porabi energije.

Pravijo, da pravi dotik lahko marsikaj spremeni; enako je pri tej pečici. Pregledna grafika inovativnega patentiranega elektronskega modula DirecTOUCH omogoča, da s pritiskom le treh simbolov zaženete aparat, ki sam opravi vse delo. Vam ne preostane drugega, kot da le pripravite krožnike, ki jih lahko z izbiro funkcije WarmPlate tudi pogrejete v pečici. Ta omogoča tudi ohranjanje prave temperature že pripravljenim jedem z uporabo funkcije StayWarm.

Tudi čiščenje pečice je izjemno praktično, namesto napornega drgnjenja v pekač vlijete pol litra vode in jo pol ure segrevate s funkcijo AquaClean, ki poskrbi, da vlaga zmehča umazanijo, snemljive vložke EasyClean iz EcoClean emajla pa lahko očistite tudi v pomivalnem stroju.

Prav številne funkcije delovanja in napredno elektronsko upravljanje ter patentno zaščitene inovacije, ki še izboljšujejo energijsko učinkovitost in ekološko skladnost aparata, so tisti atributi Gorenjeve pečice BO 8750 AX Premium, ki so prepričali strokovno žirijo tudi v letu 2009.

Novo generacijo kuhalnih aparatov Gorenje odlikujejo inovativna tehnologija, odlična ergonomija, uporabniku prijazno upravljanje ter energijsko učinkovito delovanje – vsi aparati sodijo v energijski razred A oziroma A+, opazno drugačno pa je tudi oblikovanje. Gorenjeve strokovne ekipe so v tem projektu razvile vrsto inovativnih konstrukcijskih in funkcijskih rešitev, ki so edinstvene v panogi in so tudi patentno zaščitene.
Gorenje je letos že šestič med Plus X nagrajenci. Po pralnem stroju Premium Touch leta 2004 in hladilno-zamrzovalnem aparatu Premium Touch leta 2005 ter hladilno-zamrzovalnem aparatu Gorenje made with CRYSTALLIZED™ - Swarovski elements, leta 2007, ki so prestižno nagrado Plus x Award™ prejeli v kategoriji prijaznega upravljanja, ter nagradi v kategoriji oblikovanja leta 2006 za hladilno-zamrzovalni aparat Gorenje Pininfarina in leta 2008 za vgradno pečico B1-ORA-E iz kolekcije Gorenje Ora-Ïto, je letos to prestižno priznanje pripadlo vgradni pečici nove generacije iz linije Premium.
Nagrado Plus x Award™ podeljuje komisija, ki jo sestavljajo ugledni predstavniki strokovnih in družabnih medijev s področja bele tehnike iz vse Evrope. Za pridobitev nagrade mora biti proizvod v vsaj eni od kategorij inovativnosti, oblikovanja, prijaznosti do uporabnika ali prijaznosti do okolja izbran za najboljšega v svoji produktni skupini na evropskem trgu. Za nagrado Plus X Award™ se potegujejo izdelki iz sveta avtomobilizma, zabavne elektronike, telekomunikacij, informacijske tehnologije, fotografske dejavnosti ter majhnih in velikih gospodinjskih aparatov. Znak nagrade Plus X Award™ v obliki prepoznavnega simbola +x sporoča potrošnikom visoko kakovost blagovne znamke.