Arhiv novic

E Enjte, 15. Janar 2009, Velenje

Hitreje do odličnih rezultatov

Nova generacija mikrovalovnih pečic iz Gorenja

Kuhanje in pečenje z novimi mikrovalovnimi pečicami je odslej enostavno in hitro kot še nikoli. Nova linija mikrovalovnih pečic namreč ne omogoča le pogrevanja hrane, temveč tudi pripravo pravih gurmanskih specialitet z žarom ali konvekcijo, elektronsko upravljanje ter številni samodejni programi pa resnično olajšajo pripravo jedi.
S pomočjo žara na enostaven način dosežemo tako zaželeno hrustljavo skorjo, da pa bo hrana enakomerno zapečena z obeh strani, nas pečica sama opozori, ko jo je treba obrniti. »Triki« velikih kuharskih mojstrov lahko tako le z eno potezo oz. pritiskom na gumb postanejo del vsakega kuharskega repertoarja. S kombinirano multifunkcijsko mikrovalovno pečico bodo z lahkoto zablesteli tudi fantje, ki so se odločili svojo boljšo polovico očarati z odlično večerjo.
 
Za priljubljeno kuhanje z vročim zrakom poskrbi konvekcija, še večji učinek pa zagotavlja kombinacija konvekcije z mikrovalovi ali žarom: taka kombinacija omogoči hitrejšo pripravo tudi zahtevnejših pečenih jedi. Za še bolj zahtevne je na voljo izvedba za gurmane, z varčno tehnologijo Gourmet wave.
 
Nove mikrovalovne pečice iz Gorenja pa ne bodo navdušile le z uporabnostjo, temveč tudi z dovršeno zunanjo podobo. Na voljo so v štirih različnih modelih, vse pa sodijo med najnaprednejše v aktualni ponudbi na trgu.

Novi samostojni kombinirani pečici GMO-25 DCB in DCE združujeta kar tri načine priprave hrane: mikrovalove, žar in konvekcijo. S prostornino 25 litrov in močjo konvekcije do 1350 W bosta kos tudi najzahtevnejšim kuharskim podvigom.

Upravljanje je nadvse preprosto s prednastavljenimi programi auto menu, želene nastavitve pa se izpišejo na preglednem LCD multifunkcijskem zaslonu smart display, preko katerega lahko spremljamo dogajanje v pečici. Najbolj neučakane bo razveselila funkcija smart start, ki omogoča hitro pogrevanje, za večjo varnost malih radovednežev pa je tu funkcija zaklepanja safety switch. Za gurmanske navdušence je kot naročena funkcija Gourmet wave, s pomočjo katere se toplota razporedi učinkoviteje, jedi pa na ta način ohranijo vitamine in druge hranljive snovi. Le v nekaj minutah lahko pripravimo slastne narastke, hrustljavo zapečeno perutnino, sočno pizzo ali v lastnem soku pečeno ribo in zelenjavo. Dodatna prednost omenjene tehnologije je prihranek časa in kar 15 odstotkov manjša poraba energije. Pečici sta na voljo v črni in srebrni barvi (ohišje iz nerjavnega jekla). Obe torej odlikuje moderna zunanjost v kombinaciji pločevine in stekla ter notranjost iz nerjavnega jekla. Zagotovo jo boste zaradi moderne oblike in prefinjenih linij postavili na vidnejše mesto v kuhinji, še dodaten razlog za njeno razkazovanje pa je posebna zaščita pred prstnimi odtisi, ki poskrbi, da je zunanjost pečice vedno sijoča kot nova.

Novosti v liniji Gorenjevih mikrovalovnih pečic sta tudi modela GMO-25 DGE in GMO-23 DGB, ki se ponašata z identično dovršeno zunanjo podobo in naprednimi funkcijami kot prej opisani pečici, edina razlika je, da nimata možnosti konvekcije.

S sodobnimi mikrovalovnimi pečicami z elektronskim upravljanjem in številnimi uporabnimi funkcijami se lahko jedi, pripravljene hitro in enostavno v mikrovalovni pečici, primerjajo z največjimi gurmanskimi specialitetami velikih mojstrov. Tudi večna zadrega, kakšno jed pripraviti svojim gostom, je preteklost, saj so na Gorenjevi spletni strani zbrani tudi odlični recepti in nasveti za pripravo različnih specialitet v mikrovalovni pečici. Ponosno torej sprejmite pohvale gostov, a nikar ne izdajte svoje skrivnosti.