Arhiv novic

E Premte, 7. Nëntor 2008, Velenje/Moskva

Kolekcija Gorenje Ora-Ïto White top model Moskovskega tedna mode

Kolekcija Gorenje Ora-Ïto White top model Moskovskega tedna mode
Gorenje je 22. oktobra 2008 v Moskvi spektakularno uvedlo novo linijo belih aparatov - kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White. Predstavitev je potekala v okvirju odmevnega 20. Moskovskega tedna mode - Moscow fashion week. Ob svečanem odprtju tedna mode je srečno pot novi kolekciji poleg samega oblikovalca Ora-Ïta zaželela popularna hollywoodska zvezdnica Denise Richards.

Zvezdniško lansiranje, ki je bilo deležno mnogo pozornosti obiskovalcev in medijev, je potekalo v snežno belem ambientu kuhinje, scenografsko predelane v didžejski pult, na katerem je goste zabavala najbolj znana ruska didžejka DJ SHE. Ambient predstavitvenega prostora s kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White pa so kot hostese krasile top manekenke ruske agencije Fashion, oblečene v bele kreacije slovenskega studia Oktober. Predstavitve se je  udeležila vsa moskovska elita, na čelu z županom Moskve Jurijem Lužkovim in hollywoodsko zvezdnico Denise Richards. Gorenje je z dogodkom ponovno jasno in glasno pokazalo, da s svojimi dizajnersko oblikovanimi izdelki so v samo svetovno elito proizvajalcev bele tehnike.

Dime Rangelov, vodja marketinga v podjetju Gorenje Moskva je dejal: »Ko smo lani javnosti prvič predstavili črno linijo Gorenje Ora-Ïto, smo takoj naleteli na izredno dober odziv in veliko zanimanje. Ker pa je Gorenje postavljalec trendov na področju oblikovanja gospodinjskih aparatov, od septembra dalje ponuja svojim kupcem, ki želijo v sodobnem toku časa posegati po sodobnem dizajnu, tudi različico kolekcije v beli barvi. S tem je Gorenje naredilo revolucionaren premik v dizajnsko belo. Naši prvi odzivi po tej spektakularni prireditvi na moskovskem tednu mode, so tudi tokrat odlični in glede na izvrstno prodajo črne kolekcije, ki je v Rusiji znotraj Skupine Gorenje največ prodamo, pričakujemo tudi izjemen uspeh bele kolekcije.« Gorenje ima v Rusiji močan imidž dizajnske blagovne znamke, po kateri kupci posegajo kot po prvi odločitvi. K nakupni odločitvi pa jih vodi tudi visoka kakovost, napredna tehnologija, prijazne uporabniške rešitve in prijaznost do okolja.

Od črne k beli

Gorenje z novo kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White predstavlja nadaljevanje uspešne zgodbe, za katero so prepričani, da bo ponovila ali celo presegla uspeh črne hit kolekcije pred njo. Bela kolekcija prinaša moderno svežino in je namenjena vsem, ki še vedno prisegajo na belino v kuhinji, hkrati pa si želijo kuhinjske aparate z vrhunskim in prepoznavnim oblikovanjem. Ora-Ïto tokrat spet ustvarja v popolnih kontrastih in v svoji najljubši, beli barvi. Po njegovih besedah je bela barva čarobna, brezčasna, predmetom pa daje moderno dimenzijo. Očarala ga je že kot otroka, saj jo je povezoval z astronavti, belo enobarvno estetiko raket, vozil in ladij ter odkrivanjem vesolja. Vesoljski dizajn, ki je racionaliziran na najenostavnejšo obliko in racionalnost, se odraža tudi v njegovem delu.

»V mojih očeh je bela mnogo več kot le barva. Je simbolika moje predstave prihodnosti, ki je moj glavni vir inspiracije… Bela je barva, ki najbolje ponazarja svetlobo. Dejansko ima bela to magično posebnost, da lahko z odsevom postane svetloba. Zame kot oblikovalca je ta niansa preprosto čarobna, ker je svetla. Če sem se odločil, da bom novo kuhinjo Gorenje odel v belo, je to predvsem zato, ker je to barva, ki da prostoru svetlost. Bela ima dejansko sposobnost, da svetlobo prenaša z odsevom in ob tem ustvarja občutek svetlosti, ki prostor optično poveča... Bela je zato veliko več kot barva ali niansa: postaja snov, zahvaljujoč svetlobi, ki jo izžareva, pa nas vabi, da že danes okusimo jutrišnji dan,« pravi Ora-Ïto o beli barvi, ki se tako spet vrača v kuhinje.

Popoln kontrast, popolna izbira

Če črna kolekcija Gorenje Ora-Ïto prinaša eleganco in skrivnostnost, bela prinaša prefinjenost in svežino v domove trendovsko usmerjenih urbanih oporabnikov. Kuhinje iz kolekcije Gorenje Ora-Ïto White niso le vrhunska izbira v tehnološkem smislu, temveč tudi izraz prepoznavnega dizajna, ki zadovolji še tako zahteven okus.

Kolekcijo Gorenje Ora-Ïto White sestavljajo samostojni hladilno-zamrzovalni aparat, multifunkcijska vgradna pečica z elektronskim upravljanjem, steklokeramično indukcijsko  kuhališče in plin na steklu, elegantna kaminska napa ter dekorativni plošči za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico, ki zaokrožujeta oblikovno usklajenost celotne kolekcije. Aparati iz kolekcije se uvrščajo v najvišje energijske razrede A ter ponujajo vse sodobne uporabniške funkcije. Prepoznavni so po usklajeni podobi prednjih dekorativnih plošč, ki so v celoti prekrite z belim steklom, in ročajih iz česanega aluminija v nerjavni izvedbi.
Več o novi kolekciji Gorenje Ora-Ïto White si lahko preberete na http://www.gorenje-oraito.com/