Arhiv novic

E Hënë, 3. Nëntor 2008, Ljubljana

Nagrada Zlata vez in uvrstitev med Top 10

Nagrada Zlata vez in uvrstitev med Top 10
Programi Gorenja notranje opreme v polnem zamahu sledijo oblikovalski viziji skupine Gorenje. Na letošnjem pohištvenem sejmu v Ljubljani med drugim predstavljajo vrhunsko oblikovane kuhinjske ambiente, ki so nesporno v koraku s svetovnimi trendi. Mednarodno strokovno komisijo sejma je najbolj prepričala kompaktna kuhinja Compact XL, ki je bila uvrščena na seznam TOP 10 - Deset najbolje oblikovanih izdelkov Ljubljanskega pohištvenega sejma 2008, celoten koncept pa je bil nagrajen tudi s prestižno nagrado Zlata vez, ki jo podeljuje Združenje lesarjev pri GZS v sodelovanju z Gospodarskim razstaviščem Ljubljana. Nagrajena kuhinja Compact XL je na ogled na razstavnem prostoru Gorenja v hali B.

»Kompaktna kuhinja COMPACT XL je oblikovana za moderen način življenja mladega uspešnega posameznika ali mlade družine, ki si okolje svojega doma kreira po svoji meri, svobodno in neobremenjeno,« je ob prejemu nagrade izjavila Tina Jerabek, oblikovalka Gorenje Design Studia.

COMPACT XL je mini kuhinja s številnimi možnostmi uporabe. Zasnovana je tako, da jo je mogoče postaviti ob steno v smislu klasične kuhinje, ali pa svobodno lebdi v odprtem prostoru ter združuje funkcijo kuhinje in jedilnice hkrati. Kuhinjska stran z vgradnimi gospodinjskimi aparati iz linije Gorenje Ora-Ïto zagotavlja hitro in enostavno pripravljanje hrane, na zadnji strani pa je dvižna miza, ki ustvari udobno jedilnico. Osnovni model kuhinje ponuja številne nadgradnje ter dodaten prostostoječ mobilni kuhinjski blok.

»Pri vseh razstavljenih izdelkih in programih Gorenja je poudarek na dizajnu, kakovosti materialov in tehnoloških izboljšavah. Razstavljene kuhinje pa še posebej poudarjajo sinergijo med gospodinjskimi aparati in kuhinjskim pohištvom, saj so oblikovane s poudarkom na usklajenem dizajnu, seveda ob upoštevanju ergonomskih in funkcionalnih zakonitosti kuhinje«, je dejal Gregor Verbič, direktor podjetja Gorenje Notranja oprema, ki se na sejmu predstavlja s kuhinjami skupaj z vgradnimi aparati Gorenje, kopalnicami, keramičnimi ploščicami, dnevnimi sobami in spalnicami.

Danes se življenjski stili spreminjajo hitreje kot nekoč. Spremembe načina življenja so vidne tudi v sodobnem pristopu prostorskega razporejanja bivalnih prostorov in sami kulturi bivanja. Kuhinje postajajo odprt in povezan bivalni prostor, integriran v dnevne prostore, kjer se družina in prijatelji zbirajo in družijo. Na novo odkrit prostor, obogaten z lepimi in funkcionalnimi detajli, postaja tudi kopalnica. Za Gorenje kot ustvarjalca izdelkov za dom je pomembno, da te spremembe nenehno zaznava in nanje odgovori pravočasno, z izvirnimi, oblikovno in tehnološko dovršenimi ter uporabniku prijaznimi rešitvami.

Mini kuhinja, ki nudi veliko več

Kompaktna kuhinja COMPACT XL je mini kuhinja s številnimi možnostmi uporabe. Oblikovana je za moderen način življenja uspešnega posameznika ali mlade družine, ki si okolje svojega doma kreira po svoji meri, svobodno in neobremenjeno. V modernem domu ustvari svež in dinamičen ambient, ki odseva aktiven in razgiban življenjski stil uporabnika. COMPACT XL je zasnovana tako, da jo je mogoče postaviti ob steno v smislu klasične kuhinje, ali pa svobodno lebdi v odprtem prostoru ter združuje funkcijo kuhinje in jedilnice hkrati. Kuhinjska stran z vgradnimi gospodinjskimi aparati iz linije Gorenje Ora-Ïto zagotavlja hitro in enostavno pripravljanje hrane, na zadnji strani pa je dvižna miza, ki ustvari udobno jedilnico.

Izbor gospodinjskih aparatov je prilagojen sodobnemu, hitremu načinu življenja mladega človeka oziroma mlade družine. Hladilnik z zamrzovalnikom, pomivalni stroj, mini steklokeramična kuhalna plošča in mikrovalovna pečica so odlična kombinacija, ki zadovolji vse potrebe modernega urbanega posameznika.

Kuhinja z votlimi stenami in kuhinjskimi shranjevalnimi elementi spodaj zagotavlja dovolj prostora za shranjevanje posode, živil in čistil. Spodnji elementi so organizirani v globoke predale in notranji, skriti predal za shranjevanje pribora. Osnovni model kuhinje ponuja številne nadgradnje ter dodaten prostostoječ mobilni kuhinjski blok.

Kuhinjo COMPACT XL zaznamujejo čiste linije, zmehčane v vogalih ter kompaktna »box« oblika in push-pull sistem odpiranja elementov, brez ročajev. Na voljo je v široki barvni lestvici udarnih trendovskih barv.

Kolonizacija loftov, opuščenih industrijskih objektov in podstrešij v starih mestnih jedrih nudi nove oblike organizacije bivalnega prostora. Kuhinja Compact XL je kot nalašč za stanovanja, ki nimajo več klasičnega tlorisa.