Arhiv novic

E Premte, 31. Tetor 2008, Split, Hrvaška

Rožnati hladilnik v boju proti raku dojke

Rožnati hladilnik v boju proti raku dojke
Gorenje in Zlatarna Celje že v drugo sodelujeta v dobrodelni akciji hrvaške podružnice evropskega združenja za boj proti raku dojke Europa Donna. V Gorenju so v ta namen ponovno izdelali rožnati hladilnik Old Timer, Zlatarna Celje pa je zanj prispevala nakit - lesketajočo se pentljo iz belega zlata, ki bo skupaj s še dvema srebrnima pentljama Zlatarne Celje, ponujen na dražbi 19. novembra 2008, v hotelu Atrium v Splitu.

Smiljana Rađa, predstavnica Europe Donne Hrvaška je tako danes svečano prevzela rožnati hladilnik in dve srebrni pentlji iz rok predstavnikov Gorenja in Zlatarne Celje. Celoten znesek, ki bo zbran na dražbi, bodo namenili opremljanju onkološkega oddelka KBC Split.

»Europa Donna poskuša s svojimi aktivnostmi osveščati Hrvaško družbo o pomembnosti vlaganja v boj proti raku dojke, za katerim oboleva čedalje večje število žena. Današnji primer dobrodelnosti Gorenja in Zlatarne Celje dokazuje, da lahko gospodarstveniki veliko prispevajo k temu boju. Mi verjamemo v uspeh te skupne akcije in upamo, da nam bo to spodbuda za druge podobne projekte,« je povedala Smiljana Rađa predsatvnica združenja Europa Donna iz Splita, ob slavnostnem prevzemu rožnatega hladilnika in srebrnih pentelj.

Gorenje ne le da sodeluje v različnih dobrodelnih projektih ampak organizira tudi svoje lastne akcije in ima za seboj že številne uspešne humanitarne projekte. Kot družba z dolgoletno tradicijo poslovanja, tudi na tak način izkazuje svojo družbeno odgovornost.

»S podobno akcijo smo v sodelovanju z organizacijo Europa Donna Hrvaška, aprila letos v Zagrebu zbrali 111.000 hrvaških kun za nakup mamografa za Splošno bolnišnico Varaždin. Doslej smo v okviru podobnih projektov, v katerih je bilo izdelanih 5 vrhunskih hladilnikov s kristali Swarovski, namenjenih izključno za dobrodelne namene, pomagali zbrati več kot 150 tisoč evrov. Sodelovanje med združenjem Europa Donna, Gorenjem in Zlatarno Celje, se je začelo lani v Sloveniji, ko smo zbirali sredstva za nakup aparata CT za Bolnišnico Celje. Verjamem, da bo tudi ta naša že druga skupna dražba v Zagrebu imela pomemben prispevek v boju proti raku dojke,« je izjavila je Simona Štern, direktorica marketinga v podjetju Gorenje Zagreb.

Doslej so bili izdelani štirje rožnati hladilniki, okrašeni z zlatim nakitom v obliki lesketajoče se pentlje, ki jih je prispevala Zlatarna Celje, partnerica Gorenja v akcijah v boju proti raku dojke. Sodelovanje z združenjem Europa Donna nameravata podjetji nadaljevati tudi v prihodnje v drugih evropskih državah, kjer ima Europa Donna svoje podružnice. Prepričani so, da bodo z dražbo rožnatih hladilnikov spodbudili številne plemenite posameznike in podjetja, ki so pripravljeni darovati del svojega denarja za dober namen. To je tudi temeljna vodilna misel pri snovanju projektov rožnati hladilnik, za katerega je prišla pobuda iz vrst Združenja Europa Donna.