Arhiv novic

E Hënë, 1. Shtator 2008, Berlin

Nova generacija kuhalnih aparatov na ogled v Berlinu

Nova generacija kuhalnih aparatov na ogled v Berlinu

Gorenje na novem mednarodnem sejmu HOME APPLIANCES @ IFA 2008, ki poteka v okviru sejma zabavne elektronike IFA, premierno predstavlja novo generacijo kuhalnih aparatov. Gre za celovito kolekcijo kuhinjskih aparatov, ki bo na voljo v dveh dizajnskih linijah, obe pa poleg privlačnega dizajna odlikujejo številne nove, s patenti zaščitene inovativne tehnične ter uporabniku in okolju prijazne funkcijske lastnosti, ki bodo zagotovo osvojile bodoče uporabnike.

V Gorenju so z novo generacijo kuhalnih aparatov postavili povsem nov trend v sodobni kulturi bivanja. Aparati v minimalistični oblikovni liniji Pure in dinamični Allure se prilagajajo veščinam in potrebam kuharja in poskrbijo za najboljše kuharske rezultate, ne glede na to, ali je uporabnik začetnik ali profesionalec v kuhinji.

Med patenti je najodmevnejši naklon stropne površine pečice (HomeMADE), ki s posebno  obliko notranjosti pečice z obokanim stropom in zaobljenimi stranicami omogoča presenetljive učinke krušne peči. Ena izmed opaznejših novosti nove generacije štedilnikov in vgradnih pečic na področju tehničnih rešitev je tudi funkcija DirecTOUCH, ki uporabniku omogoča enostavno upravljanje preko ekrana na dotik. Inovativen sistem učinkovitega hlajenja stranic in vrat pečice (DynamicCooling) med samim procesom pečenja in po njem poskrbi za občutno nižje temperature na zunanjih stenah pečice in tako zagotavlja popolnoma varno pečenje. Dodatno varnost zagotavljajo energijsko učinkovita vrata (CoolDoor), saj nizka temperatura na zunanji strani vrat omogoča hladne dotike, odlična izolacija vrat pa skupaj s posebnimi odbojnimi sloji na steklu povečuje zmogljivost pečice ob precej manjši porabi energije. Vsi aparati iz nove generacije so energijsko varčni, saj dosegajo energijski razred A in več.

Nova generacija gospodinjskih aparatov je na sejmu v Berlinu premierno predstavljena širši javnosti, sledi uvajanje na različne evropske trge. V Sloveniji bosta novi liniji aparatov Pure in Allure na trgu v začetku prihodnjega leta.