Arhiv novic

E Mërkurë, 2. Korrik 2008, Koeln, Nemčija

Pečica Gorenje Ora-Ïto nagrajena s Plus X Award 2008

Pečica Gorenje Ora-Ïto nagrajena s Plus X Award 2008

Sodelovanje Gorenja s francoskim oblikovalcem Ora-Ïtom je bilo v strokovni javnosti ponovno opaženo. Vgradna pečica iz trendovske dizajnerske kolekcije Gorenje Ora-Ïto je bila v kategoriji oblikovanja nagrajena s prestižno mednarodno nagrado Plus x Award. Komisijo je prepričala s svojo elegantno zunanjostjo iz črnega stekla v kombinaciji z ročajem iz česanega aluminija, tehnično dovršeno notranjostjo ter elektronskim upravljanjem, ki omogoča najboljše rezultate pečenja. Tudi sicer je trendovska kolekcija Gorenje Ora-Ïto v črni barvi, ki je na evropskih trgih na voljo dobro leto, požela velik uspeh tako v splošni kot strokovni javnosti.

Kultna revija Wallpaper je kolekcijo uvrstila med pet najboljših gospodinjskih aparatov minulega leta - zahvaljujoč vrhunski tehnologiji so jo poimenovali celo iPhone med kuhinjami,  tokrat pa je prepričala ostro oko mednarodne strokovne komisije Plus X Award. Vgradna pečica z elektronskim upravljanjem iz kolekcije Gorenje Ora-Ïto je v kategoriji oblikovanja prepričala komisijo, ki jo sestavljajo predstavniki strokovnih medijev s področja elektronskih, električnih, informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij, s svojo minimalistično oblikovano zunanjostjo, ki pooseblja brezčasno eleganco, in tehnično dovršeno notranjostjo.

Tako kot vsi aparati iz kolekcije, se tudi nagrajena vgradna pečica B1 ORA E uvršča v najvišji energijski razred A in sodobnemu uporabniku ponuja številne funkcije prijazne uporabe. Elektronsko upravljanje in termosonda poskrbita, da je hrana v pečici pripravljena po želji. Poseben sistem hlajenja »Dynamic Cooling System« zadrži vso toploto znotraj pečice, medtem ko trojna steklena pečniška vrata »Ultra Cool Door« ostanejo tudi med pripravo hrane v pečici hladna. Celotna notranjost pečice je prevlečena z EkoClean emajlom, ki toplote ne absorbira, temveč jo odbija, kar povečuje učinkovitost pečenja in omogoča lažje čiščenje pečice.

Gorenje je doslej prejelo že pet nagrad Plus X Award. Po nagradi v kategoriji za prijazno upravljanje, ki jo je leta 2004 prejel pralni stroj Premium Touch in leta 2005 hladilno-zamrzovalni aparat Premium Touch, je leta 2006 sledila nagrada za oblikovanje, ki je Gorenju bila podeljena za hladilno-zamrzovalni aparat iz linije Gorenje Pininfarina; lani pa je komisijo s svojim prijaznim upravljanjem osvojil žametno črn hladilno-zamrzovalni aparat Gorenje made with 3.500 CRYSTALLIZED™ - Swarovski elements.

Nagrada Plus X Award je podeljena najboljšim izdelkom s področja gospodinjskih aparatov, zabavne elektronike, informacijskih tehnologij in fotografske dejavnosti v kategorijah inovativnosti, oblikovanja, funkcionalnosti, ergonomije, prijaznosti upravljanja in prijaznosti do okolja. Nagrajeni izdelki se odlikujejo po vrhunski kakovosti, funkcionalnosti in dolgi življenjski dobi, predvsem pa po dodani vrednosti inovativnih funkcij.