Arhiv novic

E Martë, 17. Qershor 2008, Velenje

Iščemo recept poletja z Ono!

Kaj kuhati v vročih poletnih dneh, kako ustvariti lahke kulinarične dobrote in kaj je trend v kuhanju to poletje, ugotavljajo bralci revije Ona v akciji Recept poletja 2008. Akcija poteka v sodelovanju s priznanim kuharskim mojstrom Tomažem Polencem, podprlo pa jo je tudi Gorenje, ki bo nekaterim kuharskim navdušencem, ki bodo sodelovali v akciji, podarilo lepe nagrade.

Akcija je že v polnem zagonu, bralci lahko recepte svojih najljubših poletnih jedi pošiljajo do vključno 1. julija, med vsemi poslanimi recepti pa bodo izbrali recept poletja 2008. Vsak teden s pomočjo profesionalnega kuharja, Tomaža Polenca, ki ustvarja kulinarične dobrote v svoji kranjski restavraciji Brioni, izberejo in objavijo tri recepte. Recept, ki si bo nadel laskavi naslov Recept poletja 2008, bo znan 15. julija, avtor zmagovalnega recepta pa bo za nagrado prejel Gorenjevo indukcijsko kuhališče EIT 695 C s 5-delnim setom posode za indukcijo, drugo in tretje uvrščeni pa bosta nagrajena z  malim gospodinjskim aparatom Gorenje. Vsi ostali, ki bodo poslali svoje recepte, a se ne bodo uvrstili v finale, pa bodo sodelovali v žrebanju za deset poletnih darilnih paketov, ki jih prav tako podarja Gorenje.
Drugo in tretje uvrščeni pa bosta nagrajena z  malim gospodinjskim aparatom Gorenje. Vsi ostali, ki bodo poslali svoje recepte, a se ne bodo uvrstili v finale, pa bodo sodelovali v žrebanju za deset poletnih darilnih paketov, ki jih prav tako podarja Gorenje.

Tukaj so že prvi slastni recepti

Pomlad se počasi poslavlja in poletje že trka na vrata, z njim topli sončni dnevi in lažji kulinarični užitki. V natečaju smo že izbrali prve finaliste za laskavi naslov Recept poletja in predlagane jedi so zagotovo več kot primerne za umestitev na poletni jedilnik. Med do sedaj prispelimi recepti je kuharski mojster in lastnik restavracije Brioni, Tomaž Polenec, izbral prve tri finaliste. Jedi je tudi pripravil, jim dodal ščepec svojega talenta in nastale so prave umetnine. Avtorji prvih treh receptov v akciji Recept poletja so Karolina iz Litije, Aleš iz Litije in Renata iz Petišovcev pri Lendavi, stavijo pa na preproste zelenjavne ter ribje jedi. Morda bo prav nekdo izmed njih svoje kulinarične dobrote v prihodnje ustvarjal na novem Gorenjevem indukcijskem kuhališču.

Sodelujte v izboru za Recept poletja 2008

Ponovno vabimo vse, ki bi svoj poletni recept želeli deliti z nami, da nam ga pošljite do vključno torka, 1. julija, po elektronski  pošti na naslov klavdija.miko@delo.si ali po navadni pošti na naslov Ona, za Recept poletja, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Zraven dopišite svoje ime, priimek, naslov in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Med vsemi prejetimi recepti bomo s pomočjo kuharskega mojstra Tomaža Polenca vsak teden izbrali tri finaliste, enega izmed teh pa bomo 15. julija razglasili za recept poletja 2008. Zmagovalec bo za nagrado prejel Gorenjevo indukcijsko kuhališče EIT 695 C s 5-delnim setom posode za indukcijo, drugo in tretje uvrščeni pa bosta nagrajena z  malim gospodinjskim aparatom Gorenje. Vsi, ki nam boste zaupali svoje recepte, a se ne boste uvrstili v finale, boste sodelovali v žrebanju za deset poletnih darilnih paketov, ki jih prav tako podarja Gorenje. Več o izboru preberite v reviji Ona!