Arhiv novic

E Hënë, 10. Mars 2008, Budimpešta

Futuristična kuhinja v Budimpešti

Futuristična kuhinja v Budimpešti

Podjetje Gorenje Budimpešta se je od 6. do 9. marca 2008, na razstavi sodobnih dizajnskih trendov v notranji opremi, v koprodukciji s podjetjem Stilles, predstavilo na 11. prireditvi 360° Hometrend & Design Exhibition v Budimpešti. Spektakel razstave je bila Gorenjeva futuristična kuhinja postavljena v centru mesta na znamenitem trgu Herojev, gost razstave pa svetovno znani oblikovalec mlajše generacije, Francoz Ora-Ïto, ki je za Gorenje oblikoval futuristično kuhinjo in trendovsko kolekcijo gospodinjskih aparatov Gorenje Ora-Ïto v črni barvi.

V stabilno rastočem podjetju Gorenje Budimpešta, ki je od leta 2005 podvojilo svoje prihodke, so v lanskem letu dosegli 20 milijonov evrov prometa od prodaje, na trgu pa dosegajo 10 odstotni tržni delež. Pri tem obsega gradnja imidža blagovne znamke kot dizajnske pomemben delež marketinških aktivnosti. Vodja marketinga v podjetju Gorenje Budimpešta, Magdolna Papocsi je dejala: »Na razstavi smo sodelovali v koprodukciji s podjetjem Stilles, kjer smo njihove kuhinje opremili z našimi aparati. S podjetjem Stilles pa Gorenje tudi sicer sodeluje poslovno, saj tržijo določene programe naših kuhinj.« O futuristični kuhinji in uspehu kolekcije Gorenje Ora-Ïto, ki jo na madžarskem trgu prodajajo že dobro leto dni, pa je povedala: »K postavitvi futuristične kuhinje so nas povabili organizatorji prireditve 360° Hometrend & Design Exhibition, ki so kot gosta povabili tudi oblikovalca Ora-Ïta. Kuhinja je pritegnila veliko pozornosti mimoidočih in medijev in s tem definitivno pripomogla k dvigu ugleda blagovne znamke Gorenje ter kolekcije Gorenje Ora-Ïto, katere prodaja pri nas počasi, a vztrajno raste.«

Gorenje v svoji najnovejši kolekciji Gorenje Ora-Ïto združuje tehnologijo in kakovost Gorenja z oblikovalskim talentom svetovno priznanega vrhunskega oblikovalca mlade generacije Ora-Ïta. Kolekcijo sestavlja serija hladilno-zamrzovalnih aparatov, multifunkcionalnih pečic, steklokeramičnih in indukcijskih  kuhalnih plošč, odzračevalnih nap ter dekorativnih plošč za pomivalne stroje in mikrovalovne pečice. Aparati so prepoznavni po usklajeni podobi prednjih front, ki so v celoti prekrite s črnim steklom, in ročajih iz česanega aluminija v naravni ali črni izvedbi. Gorenje s to linijo nagovarja predvsem trendovsko usmerjene urbane potrošnike, ki želijo v svoji kuhinji kakovostne izdelke z vrhunskim in prepoznavnim dizajnom, a po še dostopni ceni.

Črni aparati še posebej pridejo do izraza v t.i. futuristični kuhinji, ki je bele barve in ima obliko zaobljenega kubusa. Izdelana je kot monolit, ki ga dvignemo in postavimo v prostor, ter oblikovana v prepoznavnem minimalističnem slogu oblikovalca Ora-Ïta - Simplexity in vizionarsko napoveduje nove trende v oblikovanju kuhinj. Narejena je iz naprednega kompozitnega materiala,  ki ga mnogi imenujejo tudi material prihodnosti. Material je odporen proti vsem vremenskim vplivom, tako da kuhinja lahko stoji tudi zunaj.

Ora-Ïto o sodelovanju z Gorenjem pravi: »Izkoristili smo izjemno priložnost, združili talente in skupaj ustvarili kolekcijo aparatov in futuristično kuhinjo, ki predstavlja mejnik v zgodovini oblikovanja kuhinj. Prepričan sem, da ti aparati že danes predstavljajo klasiko kuhinj jutrišnjega dne.«

Gorenje je poleg futuristične kuhinje, razstavljene na trgu Herojev v centru Budimpešte, razstavljalo tudi pametno mizo SmarTable in sicer v Muzeju umetnosti, v ambientalni postavitvi z notranjo opremo  podjetja Stilles Hungaryem. Pogled na razstavišče v retro baročnem stilu, je pokazal tudi sodobne trende v oblikovanju notranje opreme iz podjetij Porcelanos ter Romo Fabrics. Obiskovalci pa so se na tem razstavišču najbolj navduševali nad prestižno pametno mizo SmarTable, ki je odličen prikaz tega kako sodoben dizajn in tehnologija vse bolj olajšujeta življenje.

Prireditve 360° Hometrend & Design Exhibition se vsakoletno udeležujejo velika mednarodna podjetja in svetovno znani oblikovalci, ki so s svojimi izdelki in storitvami prisotni tudi na madžarskem trgu. Prireditev se odvija na več lokacijah po Budimpešti, glavno razstavišče pa se nahaja v Mucarnoku, na trgu Herojev, v parku Varosliget in Muzeju umetnosti.